runt o runt o runt... livet i ett hamsterhjul!!



måndag 15 mars 2010

* KORTA HELGER o UPPFÖRANDE-SCHEMA

Varför går tiden såå snabbt på helgen?

Denna hann vi iofs med en hel del. Kalas för dotterns kompis Allis o sen åkte vi hem till vänner för middag o Melodifestival!
Eftersom min favvis Pauline inte va med va det svårt att välja vem jag tyckte skulle vinna... Anna Bergendahl´s va helt ok... rätt bra tom. Men tror inte den har en chans i den stora tävlingen...
Hade en trevlig kväll o barnen somnade i deras säng.

Igår, söndag va Madde o Kristina här med sina familjer. Jag bjöd på scones (tycker det är så lätt o gott... lagom fika! :-)).
Sen hade jag belamrat vår säng med barnkläder... De har vars en dotter o Kristina fick en liten Viktor för 2 mån sen (man han har fortfarande stl 50!)
Va såå skönt att bli av med alla kläderna. Vi ska ju inte ha fler o man kan ju inte spara allt!!
Har en flyttlåda med det där speciella man vill spara.
Fast jag måste ju erkänna att det va jobbigt att sortera... man har ju minnen till nästan alla kläderna... om inte annat, så har man ju en massa foto på barnen i de kläderna.
Men som sagt, man kan ju inte spara på allt... Bättre det kommer till andvändning.

O just det.
Här hemma har det varit sååå mycket gnäll. O jobbiga måltider! Jag har gått på knäna... orkar fan inte med det länge (inte konstigt man fick magkatarr!! :-o)
Så, för att bryta den onda cirkeln o försöka få bort all negativ energi, så har vi börjat med ett uppförande-schema för dottern.
Så nu sitter det ett fint papper på väggen (bakom ena dörren), men 4 kolumner, glittriga klister-märken o en massa rutor för hjärtan o stjärnor.
Vi gör som så att hon får ett hjärta när hon uppför sig vid måltiden. Behöver inte äta upp, men äta lite, inte kladda eller tramsa, eller gnälla...
O så får hon en stjärna på kvällen precis innan läggning, ifall hon varit snäll, uppfört sig, inte gnällt eller bråkat... O det funkar jäkligt bra!!
Kolumnen börjar på lördagen o slutar på fredagar... för på fredagar kommer belöningen! Fredags-mys! Vilket innebär lite gott, se familjeunderhållning (för tillfället "Let´s Dance") o stanna uppe så länge hon orkar.
DET är belöningen!
Tydligen ska ska man bara ha EN grej när de är runt 3-4... Men när barnen närmar sig 5, så klarar de av att hantera 2 saker, så som vi nu gjort... ett hjärta för måltid o en stjärna för uppförande...
Så håll tummarna!!
Jag kanske får behålla förstånden!! Ett tag till iaf!

:-D

5 kommentarer:

  1. Haha... nån som ens orkade läsa hela uppsattsen?? :-D

    SvaraRadera
  2. :-) Orkar alltid läsa allt!
    Och smart med schema. Man ska kanske införa det här med trots att hon bara är 2? För gnälligare unge får man leta efter.....

    SvaraRadera
  3. Ja, eftersom hon är så pass framåt... men vad ska hon ha i belöning? Måste ju vara nått som verkligen lockar, o som inte gör ER så mycket om det tas bort??
    Men då ska det bara vara en sak... som inte gnälla på morgonen eller nått?! :-D ;-)

    SvaraRadera
  4. Att inte gnälla på morgonen hade ju hjälp så ofantligt!
    Och belöning... ja du. Där är det svårt. Kan ju belöna henne med babysim på söndagar?!

    SvaraRadera
  5. Fast e ni beredda att ta bort simmet då om hon inte slutar vara Gnällert??
    :-(

    SvaraRadera